Pages Navigation Menu

Recept

Amerikanska Pannkakor – Pannkakshusets grundrecept (ca 8 pannkakor)

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2,5 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. I en separat skål, vispa upp ägget och häll i oljan och lite av mjölken och blanda sedan detta med de torra ingredienserna. Vispa tills det blir någorlunda klumpfritt. Späd på med resten av mjölken och vispa försiktigt.

Låt smeten stå minst en kvart innan du börjar steka.

Häll ut en dryg halv deciliter smet i varm stekpanna eller på stekbord. När ovansidan börjar bubbla vänder du på pannkakan och steker till andra sidan är gyllenbrun.

Njut tillsammans med lönnsirap och något gott tillbehör!

Har Du ett underbart recept som Du vill dela med oss?