Pages Navigation Menu

Meny

Under våra ordinarie öppettider erbjuder vi alltid ”fikiga” och matiga pannkakor samt soppa. Vår vanligaste pannkaka är amerikansk, som är mindre och tjockare än en traditionell svensk tunnpannkaka, eller galettes, som är den franska varianten gjord på bovetemjöl. Menyn kan variera efter tillgång och kundtillströmning, men vi har alltid gluten- och laktosfria alternativ, och kan även erbjuda pannkakor gjorda på ägg- och mjölkfria ingredienser.

Till samtliga pannkakor kan du välja att hälla på lönnsirap, som passar gott till både matiga och ”fikiga” varianter, särskilt varmrökt lax och getostmousse och lufttorkad skinka!

Exempel på ”fikiga” pannkakor:

 • Jordgubbssylt eller blåbärssylt (Moheda Sylt så klart!) och glass
 • Äppel, kanel och glass
 • Nutella, banan och glass

Exempel på matiga pannkakor:

 • Varmrökt lax och getostmousse
 • Caviar (vi använder numera vegetarisk tångcaviar), rödlök och gräddfil
 • Lufttorkad skinka och brieost

Exempel på tillbehör till galettes:

 • Nutella, banan och glass
 • Socker och citron
 • Varmrökt lax och getostmousse
 • Ugnsbakade rödbetor och getostmousse
 • Ost och skinka
 • ”Pizza” – ost, skinka och tomatsås

Soppa

Vi erbjuder ett soppalternativ per dag. Våra soppor är alltid vegetariska och gjorda på huvudsakligen ekologiska råvaror som vi handlar via Tolgs Lanthandel. Många dagar är soppan även vegansk, men om du vill vara säker på att det finns ett veganskt alternativ på soppa är vi tacksamma om du hör av dig per mail eller sms i förväg. De allra flesta dagarna hinner vi baka vår uppskattade lingonlimpa, också den på ekologiska ingredienser, men ibland hinner både soppa och bröd ta slut innan dagen är slut.

Andra pannkaksalternativ

En del kunder frågar efter ”vanliga” pannkakor. Vad betyder vanlig för dig? För oss är amerikanska pannkakor de vanliga.

Innan vi öppnade Pannkakshuset hade vi tänkt att vi skulle kunna erbjuda massa olika alternativ, men vi har insett att vi har varit tvungna att begränsa utbudet eftersom vårt kök är ganska litet. Vissa dagar bakar vi saffranspannkaka, som görs på en risgrötbas. Några dagar steker vi plättar eller tunna pannkakor, men det måste vi isåfall göra innan vi öppnar, för vi har inte utrymme att göra det parallellt med galettes och amerikanska. En kund brukar förbeställa blinier, den ryska varianten. Då behöver vi ha någon dags framförhållning så att vi kan vara förberedda med både ingredienser och tillagning, för de kräver tid för jäsning.

En kulen höstdag kan jag vara sugen på ugnspannkaka, och om lanthandeln har sidfläsk hemma så kan det hända att en sådan åker in i ugnen. Till påsk och midsommar känns det aktuellt att ta fram receptet på Janssonpannkaka, med ansjovis och gräslök. Visst är det häftigt att det finns så många olika sortera pannkakor!

Priser

Priset för en pannkaksportion varierar med antalet pannkakor och tillbehör. Variationen är mellan 40 och 140 kronor per portion där en amerikansk pannkaka med sylt och glass kostar 40 kronor, och tre amerikanska pannkakor med varmrökt lax, getostmousse och liten sallad kostar 140 kronor. En galette-portion kostar mellan 60 och 130 kronor beroende på tillbehör. Vill du se mer i detalj kan du titta på länkad Meny 2018 med priser